Общи условия

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Необходими са ни трите имена по лична карта или задграничен паспорт, изписани на латиница.

ЗАПЛАЩАНЕ :

Цените в страницата ни са за 1 човек, освен ако не е упоменато допълнително друго.

В цената НЕ е включено:  трансфера от и до началното пристанище, изразходваното гориво,пристанищни такси,  както и разходите от личен характер.

Анулиране:

За да се осъществи плаването, минимума на записалите се трябва да е поне 5 човека.

В случай, че не се съберат достатъчно хора и решим да отменим плаването, ще Ви върнем заплатените суми или ще предложим друга дата.

На всеки резервирал плаване може да се случи да е възпрепятстван да замине.

В този случай можете да :

– отстъпите резервацията си на друг човек.или анулирате пътуването си.

Ако анулирате резервацията си до 30 дни преди датата на отплаване ще възстановим изцяло внесената сума.

Ако анулирате резервацията си 10  дни преди датата на тръгване – ще задържим 100% от авансовото плащане.

Понякога в зависимост от метеорологичната обстановка/ при очакван силен вятър и вълнение/, натовареността на пристанищата или желанията на екипажа /приети единодушно/ е възможно да настъпят известни изменения от първоначалната програма.

Застраховка:

Застраховките са персонални и са ваша отговорност. Ако все пак желаете, ние може да помогнем.

 

Задължения на борда:

Първото и най важно нещо на борда това е сигурността на екипажа и яхтата. Затова нарежданията на вашият Капитан са на първо място. Те са съобразени с маршрута на плаване и метеорологичната обстановка в дадения момент, поради тази причина може да се случи вашите желания да не бъдат удовлетворени , единствено и само от гледна точка на вашата безопасност. Понякога възникват ситуации, които изискват бързо и точно изпълнение на нарежданията /изпълнете ги ,а после в пристанището задайте въпросите защо и как/ не изпълнението може да застраши безопасността на екипажа и яхтата.

На вашият Капитан няма да му е приятно да ви помоли да напуснете яхтата, но ще го направи поради това, че сте застрашили сигурността на екипажа и яхтата.

Лекарства:

Ако боледувате от нещо или сте алергичен към нещо ваше задължение да уведомите вашия Капитан и да си подсигурите нужните лекарства. Козметични средства – слънце защитен крем/лосион с максимална степен на защита всеки избира марката за себе си. Лекарства, които се използват при морска болест . Препоръчително е да вземете със себе си витамини, аспирин и лекарство против стомашно разстройство.На борда има аптечка, но в нея ще намерите най необходимото.

Чистота на борда са обща грижа.

Подходящо облекло за плаване :

Не е задължително да купувате скъпо облекло за яхтинг. Препоръчително е да имате яке (за предпочитане да е  водо и ветро устойчиво),  шапка с козирка, слънчеви очила, подходящи обувки и сандали с мека /каучукова, гумена/ подметка, бански, бермуди за плуване, плавници и маска очила за гмуркане,както и всякакви пособия за морски риболов, каквито искате.
Обезателно трябват обувки за ходене по морското дъно .

Не тръгвайте с куфар /ще ви убива когато си лягате в койката/, обувки с висок ток, кубинки или подковани ботуши защото било на мода. 

 

Планът за плаване се подчинява изцяло на метеорологичните условия и екипажа не дължи неустойка за това.